Fúze obchodních společností - účetní a daňové aspekty - Šrámková, Jana; Vomáčková, Hana; Rajnochová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se řeší fúze a jejich účetní a daňové aspekty dle platné legislativy České republiky. Práce se zaměřuje na fúze ve smyslu čistě právním, tj. řeší fúzi splynutím, fúzi sloučením a dále rozdělení odštěpením sloučením a rozdělení sloučením. V textu je zmíněno nejen účetní řešení fúzí jak z pohledu Mezinárodních účetních standardů tak z pohledu české účetní legislativy, ale i jejich daňové řešení a to z pohledu daně z příjmů právnických osob, správy daní a poplatků a dalších daní.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; daň z příjmů právnických osob; diplomové práce; corporation tax; master's theses