Optimalizace sběrných služeb v podmínkách společnosti DHL - Rabiňák, Štěpán; Novák, Radek, 1960-; Zajíc, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této diplomové práce je optimalizace sběrných služeb využívaných společností DHL Global Forwarding (CZ) s.r.o. a navržení pro ni nejvýhodnějšího provozovatele sběrné služby na základě ceny, resp. dalších kriterií. Za účelem dosažení tohoto cíle byl text diplomové práce rozdělen do čtyř částí. V první kapitole je definován pojem sběrné služby a uveden její stručný popis. Také je zde zahrnuta právní úprava sběrné služby. V druhé kapitole je popsán trh sběrných služeb. Nachází se zde případová studie, ve které je vysvětlena role sběrné služby v rámci námořních přeprav společnosti DHL Global Forwarding (CZ) s.r.o., dále jsou zde popsány sběrné služby stávajícího poskytovatele DHL Express (Czech Republic) s.r.o. a proveden je také průzkum trhu sběrných služeb. Ve třetí kapitole jsou na základě definice standardní zásilky a stanovených požadavků analyzovány sběrné služby vybraných provozovatelů. V první části této kapitoly je provedena analýza provozovatelů na základě cenového kriteria, v druhé části následuje analýza rozdílů dvou vybraných provozovatelů z hlediska přepravních podmínek a kvality služeb. V návrhové části této diplomové práce jsou shodnoceny výsledky provedené analýzy a jsou zde nabídnuta řešení zjištěných problémů.
Vedoucí práce: Radek Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses