Analýza šrotovného a jeho mikroekonomické a ekologické dopady - Rezek, Adam; Hudík, Marek, 1980-; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce zpracovává téma šrotovného a jeho vliv na prodejnost menších aut. Zaměřuje se především na to, jak se změna prodejnosti těchto aut projeví ve vozovém parku nových aut a také na úspoře emisí. První část je zaměřena na popis vlivu dotace na trh automobilů a charakteristiku jednotlivých segmentů. Praktická část už zkoumá konkrétně vliv šrotovného v Německu a na Slovensku na jejich vozové parky nových aut. Následně se práce pokouší za daných předpokladů zjistit, k jaké úspoře emisí vedlo nahrazování starých aut novými v těchto zemích.
Vedoucí práce: Marek Hudík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses