Analýza vlivu výše bankovních poplatků a provizí komerčních bank na ekonomiku České republiky - Rod, Aleš; Schwarz, Jiří, 1960-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku bankovních poplatků a provizí v České republice. Hlavním cílem je prozkoumat reálné a potenciální vlivy, které tyto neúrokové bankovní výnosy způsobují. Práce dokumentuje, že bankovní poplatky a provize nepředstavují jen vítaný prostředek bank ke zlepšení jejich hospodaření díky diverzifikaci jejich příjmů prostřednictvím neúrokových výnosů. Struktura bankovních výnosů má vliv na vývoj základního makroekonomického agregátu -- hrubého domácího produktu. Autor prokázal platnost své první hypotézy o negativní korelaci mezi bankovními poplatky a provizemi a ekonomickou výkonností České republiky. Přestože se autorovi nepodařilo uspokojivě prokázat platnost dalších dvou jím definovaných hypotéz, podařilo se mu přesvědčit o relevanci dalšího ekonomického výzkumu vlivu výše bankovních poplatků a provizí a jejich struktury nejen na bankovní sektor, ale na celé národní hospodářství.
Vedoucí práce: Jiří Schwarz
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; hrubý domácí produkt; diplomové práce; gross domestic product; master's theses