Hospodářský cyklus a ekonomická transformace v České republice - Nedvědová, Kateřina (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na průběh hospodářského cyklu s následnou aplikací teoretických poznatků na vybrané období v ekonomické historii České republiky. Nejdříve budou v rámci teoretické části zkoumány jednotlivé teorie hospodářských cyklů, které poskytují odlišné pohledy na kolísání ekonomické aktivity. Součástí teoretické části bude rovněž popis ekonomické situace v období transformace v České republice, tedy přibližně 90. léta 20. století, a teoretický výklad indikátorů cyklického vývoje. Následující část se bude věnovat monitorování a statistické analýze období transformace v České republice, která bude prováděna na základě vybraných tzv. koincidentních či předstihových indikátorů. Ve světle této analýzy budou v poslední části bakalářské práce vyhodnoceny a popsány jednotlivé fáze hospodářského cyklu v období transformace v České republice.