Hospodářský cyklus a ekonomická transformace v České republice - Nedvědová, Kateřina; Janíčko, Martin, 1983-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na průběh hospodářského cyklu s následnou aplikací teoretických poznatků na vybrané období v ekonomické historii České republiky. Nejdříve budou v rámci teoretické části zkoumány jednotlivé teorie hospodářských cyklů, které poskytují odlišné pohledy na kolísání ekonomické aktivity. Součástí teoretické části bude rovněž popis ekonomické situace v období transformace v České republice, tedy přibližně 90. léta 20. století, a teoretický výklad indikátorů cyklického vývoje. Následující část se bude věnovat monitorování a statistické analýze období transformace v České republice, která bude prováděna na základě vybraných tzv. koincidentních či předstihových indikátorů. Ve světle této analýzy budou v poslední části bakalářské práce vyhodnoceny a popsány jednotlivé fáze hospodářského cyklu v období transformace v České republice.
Vedoucí práce: Martin Janíčko
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; hrubý domácí produkt; bakalářské práce; gross domestic product; bachelor's theses