Strategický rozvoj obce Nová Ves u Českých Budějovic - Prokešová, Lucie (2009)
Tato diplomová práce se zabývá strategickým rozvojem obce Nová Ves u Českých Budějovic. Teoretická část práce popisuje nejdůležitější aspekty regionálního a municipálního rozvoje; dále pak charakterizuje proces strategického plánování a poskytuje návod na přípravu strategického plánu rozvoje obce. V praktické části je provedena kompletní socioekonomická analýza obce a SWOT analýza. Na základě těchto analýz jsou následně určeny hlavní rozvojové možnosti a bariéry obce a navrženy některé rozvojové aktivity.