Ekonomická analýza podniku Trevos Košťálov - Kvarda, Petr (2009)
Cílem mé diplomové práce je ekonomická analýza podniku Trevos Košťálov s.r.o. a zhodnocení situace společnosti také v době finanční krize. Vlastní finanční analýza podniku Trevos Košťálov spol. s r.o. si zachovává klasickou strukturu s detailnějším zaměřením na bankrotní a bonitní modely. V první části bude nejprve analyzována rozvaha a výkaz zisků a ztrát a to ve formě jak horizontální, tak vertikální s komentáři. V další části bude podrobeno zkoumání pravidlům financování, poměrovým ukazatelům, analýze pracovního kapitálu, ekonomickému normálu, finanční páce a rozborům jednotlivých bonitních a bankrotních modelů. V závěru práce zhodnotím podnik v době finanční krize a krátce okomentuji počínání si v této době.