Role kreditních derivátů v americké hypoteční krizi - Münchová, Tereza; Taušer, Josef; Čan, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V současné době se globální ekonomika stále potýká s důsledky americké hypoteční krize, která naplno propukla v roce 2007, a postupně z ní vznikla krize finanční a nakonec i ekonomická, která ovlivnila vývoj ekonomik celého světa. Příčiny, které vedly ke krizi takového rozsahu, se stále hledají. Nejčastěji skloňovaným viníkem ale přesto zůstávají inovace na finančních trzích, které vedly k vytvoření komplexních nástrojů, jakými jsou např. Kreditní deriváty. Cílem práce je popsat kreditní deriváty a průběh obchodování, analyzovat situaci na hypotečním trhu v USA, určit jakou roli v něm mělo obchodování s kreditními deriváty a jakou roli měly ostatní faktory, které ke krizi přispěly.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses