Vliv vstupu do eurozóny na vybrané makroekonomické ukazatele - Makovec, Petr; Mirvald, Michal; Chytil, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá dosavadním fungováním společné měny euro. A to z hlediska jejího dopadu na hlavní makroekonomické ukazatele -- HDP a inflaci. Analytická část této práce spočívá v komparaci dlouhodobého vývoje těchto ukazatelů v zemích, které euro přijaly a které nikoliv. Cílem práce je na základě tohoto porovnání formulovat závěry ohledně přínosů společné měny euro z hlediska těchto vybraných makroekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Michal Mirvald
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses