Zlyhanie štátnych regulácií na trhu s nehnuteľnosťami v USA. - Brečka, Peter; Chytil, Zdeněk, 1949-; Jaklín, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
V bakalárskej práci sa chcem zamerať na hypotekárnu krízu v USA a dôvody jej vzniku. Obrátim svoju pozornosť na politiku FED-u. Budem skúmať, aké následky mala politika, ktorú praktizoval - či už to bol "boom" na trhu s nehnuteľnosťami alebo následná kríza na finančných trhoch. Taktiež sa budem venovať spoločnostiam Fannie Mae a Freddie Mac, ktoré majú istý podiel na súčasnom stave hypotekárneho trhu. Pokúsim sa porovnať bubliny na hypotekárnych trhoch v USA a vybraných krajinách Európy. Analýza bude vychádzať hlavne z porovnania rastu cien nehnuteľností v posledných rokoch pred vypuknutím krízy. Tento rast porovnám s úrokovou mierou v danej krajine a pokúsim sa získať výsledok o koľko bol rast cien nehnuteľností premrštený a aká veľká bublina sa na trhu mohla vytvoriť. Záverom mojej práce by malo byť zhrnutie hlavných činiteľov, ktoré túto krízu vyvolali, ako aj porovnanie nadhodnotenia cien nehnuteľností v USA a Európe.
Vedoucí práce: Zdeněk Chytil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses