Outsourcing účetnictví - Klečacká, Tereza (2010)
Diplomová práce podává komplexní obraz o problematice outsourcingu se zaměřením na oblast vedení a zpracování účetnictví. Zabývá se procesem outsourcingu od jeho počátku (nastavení podmínek spolupráce, uzavření outsourcingové smlouvy), přes vzájemnou spolupráci až po její případné ukončení. Vymezuje pojem outsourcing obecně, shrnuje výhody, nevýhody a důvody proč outsourcingu využít či nikoli. Práce se zaměřuje zejména na praktickou stránku celého procesu s cílem zajistit kvalitně poskytované služby v oblasti outsourcingu účetnictví.