Finanční a nefinanční analýza společnosti Spálovský, a.s. - Spálovský, Mojmír; Synek, Miloslav, 1935-2022; Klegrová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce na téma Finanční a nefinanční analýza společnosti Spálovský, a.s. se zabývá komplexním hodnocením vybrané společnosti. Na základě finančních výkazů za roky 2004 -- 2008 je provedena finanční analýza, která poskytuje informace o dění v podniku. Další metody pro finanční hodnocení jsou zvoleny souhrnné bankrotní a bonitní modely a metodika společnosti Quelle. Jako základ pro nefinanční ukazatele bylo provedeno dotazníkové šetření mezi zaměstnanci a zákazníky podniku a na jeho základě vyhodnoceny dva nové indexy People Value Added a Customer Value Added. Jako poslední metoda byla zvolena Pollakova metoda hodnocení vitality podniků. Cíle práce jsou dva: zaprvé zhodnotit vybraný podnik, charakterizovat jeho silné a slabé stránky a navrhnout doporučení na zlepšení. Druhý cíl je analyzovat užitečnost vybraných metodik a zjistit, v jakém vztahu jsou finanční a nefinanční ukazatele.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses