Jin in time a jeho vliv na manažerské účetnictví - Švajková, Monika; Šoljaková, Libuše; Halíř, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této práce je přiblížit problematiku jak metody Just in Time, tak i dalších oblastí důležitých pro strategicky orientované manažerské účetnictví a stanovit obecný postup pro kvantifikaci úspor nákladů vyplývajících ze zavedení Just in Time. Jedná se hlavně o procesní řízení, Activity Based Costing, Activity Based Management a řízení kvality. V práci je také specifikována metoda Just in Time zvlášťe ve vztahu k zásobování a k výrobě. Praktická část práce je rozdělená na dvě podkapitoly, přičemž první z nich je věnována otázkám, které je potřeba zodpovědět pro posouzení vhodnosti implementace Just in Time do výrobního podniku a v druhé je stanovený obecný postup pro kvantifikaci úspor vyplývajících ze zavedení Just in Time.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses