Může ekonomie zkoumat chování zvířat? - Pokorný, Michal; Lipka, David; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je zodpovědět otázku, zda ekonomie může zkoumat chování zvířat. Nejprve je třeba vymezit samotný subjekt ekonomie, tedy určit, čím se má ekonomie zabývat. Dostanu se především k problematice účelového jednání, otázce racionality a směny. Následně budu zkoumat, zda lze tuto teorii aplikovat na chování zvířat a zda má taková aplikace smysl. Ve své práci poukáži i na omyly, kterých se mnozí ekonomové dopouštějí ve svých názorech na chování zvířat a při své argumentaci, proč chování zvířat není předmětem ekonomie.
Vedoucí práce: David Lipka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses