Vývoj ZO ČR s vybranými latinskoamerickými zeměmi, vůči nimž jsou uplatňovány teritoriální preference - Mísařová, Jitka (2009)
Cílem této práce je podrobněji nahlédnout do historie obchodní výměny ČR s Brazílií a Mexikem a podat ucelený přehled o jejím vývoji. Dále si kladu za cíl zhodnotit stav současné obchodní výměny i investic ČR v Brazílii a Mexiku a naopak. K dosažení cíle této práce a zpracování tématu jsem použila převážně metody deskripce, empirického zpracování statistických dat a jejich komparace.