Obchodování na internetových aukcích - Obůrková, Markéta (2010)
Diplomová práce s názvem Obchodování na internetových aukcích se zabývá analýzou a srovnáním významných zahraničních a českých internetových aukcí. Předmětem zkoumání jsou nejen aukce významné z hlediska počtu uživatelů, ale i ty, které vynikají nad ostatními zajímavým obchodním řešením nebo inovativním myšlením. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola s názvem Vznik a rozvoj e-komerce popisuje nejdůležitější události a mezníky významné pro rozvoj e-komerce a následný vznik internetových aukcí. Druhá kapitola se již konkrétně věnuje analýze a srovnání zahraničních internetových aukcí. Třetí kapitola svoji pozornost upírá na české aukční servery, včetně právních aspektů, které jsou s aukčním obchodováním spojené. Práce je zakončena závěry a zhodnocením dosažení vytčeného cíle práce.