Pracovní migrace v regionu Plzeň - Bártíková, Hana; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Gráf, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce s názvem "Pracovní migrace v regionu Plzeň" mapuje situaci v oblasti zaměstnávání cizinců, a to na regionální úrovni. Jsou zde popsány teoretické koncepce zabývající se migrací aplikované na prostředí České republiky a dále vývoj české imigrační politiky a legislativy upravující migrační politiku po roce 1989. Dále jsou v práci popsány způsoby zaměstnávání cizinců na českém trhu práce se zvláštním důrazem kladeným na popis forem zaměstnávání cizinců, které jsou z hlediska standardnosti působení na trhu práce minimálně sporné. Práce analyzuje tyto neregulérní formy zaměstnávání v českém kontextu se zaměřením na nejvýraznější minority na našem území. Dále jsou popsány ekonomické důsledky těchto jevů a celkové zhodnocení situace je podložené rámcovou kalkulací.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; trh práce; cizinci; diplomové práce; labor market; aliens; master's theses