Finanční analýza stavebního podniku jakožto předmětu ocenění - Netík, Michal; Hejduková, Markéta; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Obsahem této bakalářské práce je finanční analýza stavebního podniku S.O.K. stavební s. r. o., vypracovaná za účelem jeho pozdějšího ocenění. V postupu finanční analýzy jsem se nejdříve zaměřil na analýzu účetní politiky společnosti, především kvůli další interpretaci údajů z účetních výkazů. Dále jsem sestavil analýzu účetních výkazů. Zvolil jsem formu přehledu výkazů v absolutním vyjádření, vertikální a horizontální analýzu těchto výkazů a jejich stručné zhodnocení. V další části jsem vybral, z mého pohledu, relevantní poměrové ukazatele pro daný podnik a provedl zde jejich analýzu jak z časového, tak prostorového hlediska. V neposlední řadě je součástí této práce i ukazatel ekonomické přidané hodnoty EVA, který dokazuje, že podnik je schopen tvořit hodnotu. Na závěr jsem všechny části finanční analýzy zhodnotil a došel k závěru, že předpoklad going concern je u daného podniku splněn a v případě, že by byl podnik oceňován, se jako nejvhodnější jeví výnosová metoda ocenění.
Vedoucí práce: Markéta Hejduková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses