Německá měnová krize 1914-1923 - ponaučení pro současnost? - Kaňka, Adam (2010)
Práce se krátce zabývá důvody přeměny německé poválečné inflace v hyperinflaci. Zároveň se obšírněji věnuje současným nekonvenčním měnovým politikám. Důraz je kladen především na kvantitativní uvolňování, které má vyvést některé ekonomiky z období recese zpět na dráhu konjunktury. Posouzením tohoto nástroje, s ohledem na zkušenosti z Japonska, se práce snaží odpovědět, zda svůj úkol plní nebo ne. Současně polemizuje nad vedlejšími účinky, které by mohly v případě pozdního zvolení "exit strategy" vyvolat finanční nestabilitu. Snaží se zjistit, zda by nestabilita mohla dosáhnout až takových rozměrů jako v poválečném Německu.