Hypoteční krize - Aleksandrova, Natalia; Šoltés, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce zaměřená na příčiny vzniku, průběh a následky hypoteční krize v USA, se skládá ze tří základních kapitol. První kapitola se zaměřuje na popis obecného a specifického pro Ameriku hypotečního trhu. Rozebírá prvky a procesy souvisejicí s hypotékou. Cílem této kapitoly je pochopení principu na kterých hypoteční trh v USA stojí, zasazení hypoteční oblasti do celého finančního systému a vysvětlení předpokladů, které v budoucnu vyvolaly krizovou situaci. Druhá kapitola jednak popisuje klíčové události před krizí, které měly veliký vliv na její vznik, a jednak události krize samotné. Třetí kapitola informuje o následcích krize, zejména o činnostech záchrany finanční sféry a o hledání osob odpovědných za vzniklé škody.
Vedoucí práce: Viktor Šoltés
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses