Financování a účetnictví příspěvkových organizacích v konkrétních podmínkách Základní školy Slatiňany - Rondzíková, Martina (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá "Financováním a účetnictvím příspěvkových organizací". Sledovaná příspěvková organizace je Základní škola ve Slatiňanech. Výsledkem práce je zjištění, jak v praxi funguje hospodaření a financování příspěvkových organizací a v jakých hodnotách se pohybují jejich výnosy a náklady. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku neziskových organizací a na dva základní typy příspěvkových organizací. Praktická část se zabývá charakteristikou a analýzou hospodaření základní školy. Tato analýza je zaměřena na rozbor hospodářského výsledku, nákladů a výnosů.