Financování a účetnictví příspěvkových organizacích v konkrétních podmínkách Základní školy Slatiňany - Rondzíková, Martina; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá "Financováním a účetnictvím příspěvkových organizací". Sledovaná příspěvková organizace je Základní škola ve Slatiňanech. Výsledkem práce je zjištění, jak v praxi funguje hospodaření a financování příspěvkových organizací a v jakých hodnotách se pohybují jejich výnosy a náklady. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku neziskových organizací a na dva základní typy příspěvkových organizací. Praktická část se zabývá charakteristikou a analýzou hospodaření základní školy. Tato analýza je zaměřena na rozbor hospodářského výsledku, nákladů a výnosů.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; financování; bakalářské práce; financing; bachelor's theses