Efektivnost koncesionářských poplatků České televize - Hartmannová, Eva (2010)
Práce je věnována televizním poplatkům České televize a jejich efektivnosti, tedy zda by nebylo vhodnější financování veřejnoprávní televize z daní. V současné době totiž televizi sleduje téměř každý. Práce se zabývá výdaji spojenými s vybíráním poplatků, jejich vymáháním, vyhledáváním neplatících koncesionářů a údržbou databází poplatníků. Důležitou součástí práce je také srovnání českého systému financování televize s jinými evropskými systémy. Autorka vyvrací názory, které se obávají o nezávislost médií, a přiklání se k financování ze státního rozpočtu.