Efektivnost koncesionářských poplatků České televize - Hartmannová, Eva; Hudík, Marek, 1980-; Bolcha, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce je věnována televizním poplatkům České televize a jejich efektivnosti, tedy zda by nebylo vhodnější financování veřejnoprávní televize z daní. V současné době totiž televizi sleduje téměř každý. Práce se zabývá výdaji spojenými s vybíráním poplatků, jejich vymáháním, vyhledáváním neplatících koncesionářů a údržbou databází poplatníků. Důležitou součástí práce je také srovnání českého systému financování televize s jinými evropskými systémy. Autorka vyvrací názory, které se obávají o nezávislost médií, a přiklání se k financování ze státního rozpočtu.
Vedoucí práce: Marek Hudík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; daně; veřejnoprávní média; bakalářské práce; taxation; public media; bachelor's theses