Trh s narkotiky teorie a politika - Strnadová, Iveta (2009)
Obsahem práce je analýza černého trhu s narkrotiky za účelem zjištění, jak a do jaké míry může být tento trh vymýcen. V první části mé práce definuji černý trh, rozebírám základní příčiny vzniku a jeho důsledky pro společnost. V následující části zkoumám, jaká opatření v tomto směru činní vlády. Dále se zaměřím na názory a doporučení ekonomů a nakonec provedu srovnání jejich doporučení s prováděnou politikou v této oblasti.