Finanční analýza účetní jednotky ABC/Financial Analysis of Company ABC - Kaprálová, Aneta (2009)
Tato práce je zaměřená na finanční analýzu společnosti ABC, která působí v gumárenském odvětví. Nejprve jsem se zaměřila na teoretický výklad finanční analýzy, její cíle, historii, uživatele a zdroje. Zdrojům informací pro finanční analýzu, především účetní závěrce byla věnována celá kapitola. Dále byly popsány základní metody, které finanční analýza využívá. V práci jsou popsány především poměrové ukazatele. V závěru diplomové práce je praktická ukázka finanční analýzy, jejímž podkladem jsou data z účetní závěrky firmy ABC a interní informace této společnosti.