Finanční analýza účetní jednotky ABC/Financial Analysis of Company ABC - Kaprálová, Aneta; Míková, Marie, 1953-; Šímová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce je zaměřená na finanční analýzu společnosti ABC, která působí v gumárenském odvětví. Nejprve jsem se zaměřila na teoretický výklad finanční analýzy, její cíle, historii, uživatele a zdroje. Zdrojům informací pro finanční analýzu, především účetní závěrce byla věnována celá kapitola. Dále byly popsány základní metody, které finanční analýza využívá. V práci jsou popsány především poměrové ukazatele. V závěru diplomové práce je praktická ukázka finanční analýzy, jejímž podkladem jsou data z účetní závěrky firmy ABC a interní informace této společnosti.
Vedoucí práce: Marie Míková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses