Analýza investičního prostředí České republiky - Stárek, Michal; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce pojednává o problematice investičního prostředí v České republice, a jeho základní analýze, která má ukázat, zda je Česká republika vhodná pro přímé zahraniční investice z pohledu investorů. Práce nejprve definuje základní pojmy z oblasti investičního prostředí a trendy, které se zde vyskytují z globálního hlediska, aby pak mohlo být investiční prostředí v České republice přímo analyzováno. Analýza se zaměřuje na zjištění determinantů, které ovlivňují rozhodování zahraničních investorů, a to determinantů kladných i záporných. Na základě této analýzy jsou pak formulována doporučení pro zlepšení situace.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; investiční pobídky; investice; bakalářské práce; investment incentives; investments; bachelor's theses