Porovnání českých a německých principů oceňování dlouhodobého finančního majetku - Horák, Ondřej; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce krátce seznamuje s historickým pozadím účetních systémů České republiky a Německa. Porovnává jejich vývoj a vliv mezinárodních účetních standardů. Dále jsou charakterizovány jednotlivé položky cenných papírů a dlouhodobého finančního majetku, na který je práce zaměřena. Cílem práce je objasnit oceňovací postupy dlouhodobého finančního majetku v České republice a naznačit odlišnosti od systémů německého. Zahrnuty jsou i problematiky tichých rezerv a kursových rozdílů.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; Německo; bakalářské práce; Germany; bachelor's theses