Transformace dlouhodobých rozpočtů na krátkodobou úroveň se zaměřením na plánovací, motivační a koordinační funkci - Hejtmánek, Petr (2010)
Práce v první části shrnuje teoretické znalosti z odborné literatury v oblasti rozpočtů a rozpočtového procesu podniků. Zasazuje rozpočet do širších souvislostí řízení podniku a blíže se věnuje motivační, organizační, plánovací a kontrolní funkci rozpočtů. V praktické části popisuje rozpočtový proces podniku Dek a.s. Závěrem práce je kritické zhodnocení reálné situace v podniku s přihlédnutím k informacím z teoretické části.