Optimalizace svozu směsného odpadu - Maxa, Jan; Fábry, Jan, 1967-; Jágerová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem práce je určit optimální trasu ve městě pro svoz komunálního odpadu popelářským vozem. Pro řešení tohoto problému je použita úloha čínského listonoše. V úvodní kapitole je popsáno několik základních pojmů z oblasti teorie grafů, kam úloha čínského listonoše spadá. Další kapitola je věnována vlastnímu popisu úlohy čínského listonoše, včetně způsobů řešení v neorientovaném i orientovaném grafu. Následující kapitoly obsahují popis všech typů ulic v úloze, matematického modelu a interpretaci optimálního řešení. Úloha je řešena pomocí optimalizačního systému LINGO.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; teorie grafů; bakalářské práce; graph theory; bachelor's theses