Je krize pro zločinnost příležitostí či hrozbou? - Procházka, Pavel; Šťastný, Dan, 1974-; Bartoň, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tématem práce je analýza vlivu hospodářské krize na kriminalitu. Cílem práce je zjistit, zda lze kriminalitu vysvětlit pomocí ekonomických ukazatelů. V první části se zabývám teoretickou stránkou zločinnosti, zejména se zaměřuji na samotné zločince a jejich rozhodováním při porušování zákona. Ve druhé části zkoumám na datech pro Spojené státy americké souvislost mezi vybranými typy zločinů (vraždy, loupežná přepadení, vloupání, krádeže motorových vozidel) a hospodářskou situací země. Ve třetí části se pak zaměřuji na další okolnosti, které by mohly mít vliv na míru kriminality (změny v legislativě, migrační přírůstky apod.).
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses