Finanční analýza firmy zabývající se čištěním odpadních vod - Vučka, Martin (2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo vypracování finanční analýzy a nástin finančního plánu. V první, teoretické, části jsem popsal účel finanční analýzy a její metody a postupy použité v praktické části. Druhá část se nazývá aplikační. Zde jsem provedl finanční analýzu podniku Ekosystem spol. s r.o. Nejprve jsem představil podnik a jeho činnost. Následovala horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza finančních ukazatelů a posouzení finančního zdraví. Společnost jsem také porovnal se dvěma dalšími podniky v oboru a nastínil jsem jeho krátkodobý finanční plán. V závěrečné části jsem shrnul poznatky získané v aplikační části a zhodnotil jsem podnik jako celek.