Finanční analýza firmy zabývající se čištěním odpadních vod - Vučka, Martin; Marek, Petr; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo vypracování finanční analýzy a nástin finančního plánu. V první, teoretické, části jsem popsal účel finanční analýzy a její metody a postupy použité v praktické části. Druhá část se nazývá aplikační. Zde jsem provedl finanční analýzu podniku Ekosystem spol. s r.o. Nejprve jsem představil podnik a jeho činnost. Následovala horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza finančních ukazatelů a posouzení finančního zdraví. Společnost jsem také porovnal se dvěma dalšími podniky v oboru a nastínil jsem jeho krátkodobý finanční plán. V závěrečné části jsem shrnul poznatky získané v aplikační části a zhodnotil jsem podnik jako celek.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; zisk; finanční analýza; bakalářské práce; profit; financial analysis; bachelor's theses