Vendor Managed Inventory v oblasti zásobování C-díly - Tůma, Filip; Pernica, Petr, 1948-; Kirsch, Arnošt; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
První část diplomové práce je věnována popisu základních pojmů souvisejících s logistikou, vysvětlení pojmů jako Supply Chain Management či Vendor Managed Inventory. Dále je v ní uvedeno základní uspořádání a rozdělení logistiky, popsány metody používané v logistice a ukázána strategie podniku a jejích cílů. Druhá část diplomové práce se věnuje charakteristice materiálových dílů vstupujících do výroby z pohledu ABC analýzy, je zde poukázáno na rozdílnost v charakteru náročnosti zajišťování těchto položek z pohledu pořizovacích cen a nákladů na režii. Dále je zde znázorněno využití ABC analýzy jako prostředku pro řízení zásob a některá možná východiska při využití logistických technologií. Třetí část je věnována identifikaci jednotlivých typů výrob z pohledu charakteristiky spotřeby dílů a doporučení, jaký je pro daný typ výroby vhodný způsob zásobování z pohledu Vendor Managed Inventory při zásobování spojovacím materiálem systémem Kanban-TB. Poslední část diplomové práce je věnována procesu implementace systému Kanban-TB do praxe, kde je řešen konkrétní reálný příklad zavedení systému do výrobního podniku společnosti Gama. Celý proces je popsán od počáteční identifikace požadavku na tento systém, jeho průběhu zpracování, až po jeho plnou implementaci včetně vyjádření přinesených efektů a úspor.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses