Dopady offshoringu na supply chain management - Lang, Jiří (2009)
Práce se zabývá analýzou dopadů offshoringu na firemní procesy se zaměřením na logistiku. Teoretická část je zaměřena na definování pojmu, historii, nejvýznamnější offshoringové destinace a následně na popis jak pozitivních tak negativních vlivů offshoringu na procesy uvnitř i vně firmy a na logistické souvislosti. V praktické části je na příkladu konkrétní firmy demonstrováno rozhodování o různých variantách umístění výroby a dopadech jednotlivých variant na logistické procesy uvnitř firmy.