Proces hypotečního úvěrování v podmínkách českého bankovnictví - Slunečková, Ivana (2010)
Tématem této bakalářské práce je proces hypotečního úvěrování v podmínkách českého bankovnictví. Cílem práce je poskytnout čtenáři komplexní náhled na složitost a problematiku všech fází procesu hypotečního úvěrování, bez nutnosti použití jiné odborné literatury. Na práci je nahlíženo z pohledu bankovní instituce i klienta, který se rozhoduje žádat o hypoteční úvěr. Celý proces je rozdělen do čtyř originálních fází, které jsou následovně jednotlivě rozebrány na základě časové souslednosti.