Vývoj poptávky po vybraných komoditách na základě sekundárních dat - Řičař, Michal; Soukup, Jindřich, 1955-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Poptávka, jakožto determinující faktor vyráběných statků z dlouhodobého hlediska, je natolik důležitý činitel dění v ekonomickém světě, že je potřebné důkladné zkoumání všech příčin a souvislostí, které ji mohou ovlivňovat. Pokud se podaří eliminovat jednotlivé, dříve zvažované, prvky, pak lze postupně získat takové ukazatele, které jednoznačně na poptávku působí. Sekundární data poslouží k náležitému rozlišení a následné dedukce pomohou k osvětlení nejužších souvislostí. Je zřejmé, že k takovýmto závěrům je třeba relevantních softwarových nástrojů, bez kterých by v dnešní době nebylo možno dostatečně adekvátně reagovat na turbulentní prostředí.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; funkce; analýza; bakalářské práce; functions; analysis; bachelor's theses