Obchod soukromý či postátněný? - Pimper, Antonín, 1884-1959 (Malá edice československého podnikání, 1946)
Historie obchodu obecně a v českých zemích. Důležitost soukromého obchodu, zájmy spotřebitelů. Hospodářský význam velkoobchodu, problematika maloobchodu. Daňová politika, obchodní statistiky