Obchod soukromý či postátněný? - Pimper, Antonín, 1884-1959; Přeučil, František, 1907-1996 (V Praze : Tiskařské a vydavatelské družstvo československého obchodnictva, 1946)
Historie obchodu obecně a v českých zemích. Důležitost soukromého obchodu, zájmy spotřebitelů. Hospodářský význam velkoobchodu, problematika maloobchodu. Daňová politika, obchodní statistiky
Keywords: obchod; dějiny obchodu; podnikání; maloobchod; velkoobchod; obchodní personál; družstevnictví; státní obchod; přehledy; commerce; history of comerce; business; retail trade; wholesale trade; sales personnel; cooperative movement; surveys