Pět let sociální politiky - Brügel, Johann Wolfgang, 1905-1986 (Tiskem Lidové knihtiskárny, 1935)
Vládní opatření pro řešení hospodářské krize v oblasti sociální politiky, přijatá v období 1929-1934. Zavedení programu Produktivní péče o nezaměstnané, opatření proti nezaměstnanosti, ochrana před exekucí, ochrana nájemníků, ochrana horníků, péče o mládež, otázky pojištění, péče o oběti války - invalidy, vdovy a sirotky. K protikrizovým opatřením patřilo i snižování platů veřejných zaměstnanců