Krise hospodářského průmyslu - Adámek, Karel, 1840-1918 (Nákladem Hospodářského listu, 1905)
Situace v oblastech zpracování zemědělských produktů na přelomu 19. a 20. stol. v českých zemích: ječmenářství, sladovnictví, chmelařství, pivovarnictví, bramborářství, škrobařství, lihovarnictví. Hlavními příčinami krize jsou nadvýroba a nedostatečná konkurenceschopnost. Nutné změny v hospodářské a obchodní politice