Krise hospodářského průmyslu - Adámek, Karel, 1840-1918 (V Chrudimi : Nákladem Hospodářského listu, 1905)
Situace v oblastech zpracování zemědělských produktů na přelomu 19. a 20. stol. v českých zemích: ječmenářství, sladovnictví, chmelařství, pivovarnictví, bramborářství, škrobařství, lihovarnictví. Hlavními příčinami krize jsou nadvýroba a nedostatečná konkurenceschopnost. Nutné změny v hospodářské a obchodní politice
Keywords: 1880-1904; hospodářská odvětví; hospodářské dějiny; zpracování zemědělských produktů; obchodní politika; hospodářská politika; Česko; přehledy; economic sectors; economic history; agricultural products processing; commercial policy; economic policy; Czechia; surveys