Ocenění společnosti ČSAD Česká Lípa a. s. - Svoboda, Jan (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu společnosti ČSAD Česká Lípa a. s. Práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé analýzy, postup oceňování a metody aplikované v praktické části. Stanovení hodnoty podniku předchází strategická a finanční analýza, které slouží k sestavení finančního plánu. Ten je podkladem pro ocenění podniku pomocí výnosové metody. K ocenění podniku je použita výnosová metoda diskontovaného cash flow, konkrétně dvoufázový model s využitím volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele.