Projektové financování investičních projektů se zaměřením na projekty z oblasti obnovitelných zdrojů energie - Karnetová, Lucie; Fotr, Jiří, 1938-; Barton, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce je zaměřena na projektové financování investičních projektů z oblasti obnovitelných zdrojů energie. Teoretická část, která je popsána ve druhé kapitole práce, charakterizuje podstatu projektového financování, jeho účastníky, zásady pro úspěšné projektové financování, typy kapitálu vkládané do projektu a jeho zdroje, rizika, garance a zajištění. Praktická (třetí) část práce se orientuje na specifika projektového financování projektů obnovitelných zdrojů energie. Nejprve jsou vymezeny zásady pro kvalitativní hodnocení nositele projektu, následně pro kvalitativní hodnocení samotného projektu a na konec jsou uvedeny zásady pro hodnocení finančních stránek projektu. Čtvrtá a závěrečná kapitola analyzuje konkrétní projekt z oblasti obnovitelných zdrojů energie. Podstatnou část této analýzy tvoří finanční analýza projektu.
Vedoucí práce: Jiří Fotr
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses