Řízení kapitálové struktury podniku - Tesař, Martin (2010)
Diplomová práce se zabývá kapitálovou strukturou, jejím řízením a hodnocením stavu. Práce je rozdělena na dvě části. V první čsáti jsou definovány základní pojmy, charakterizovány jednotlivé kapitálové položky a popsány směry řízení kapitálové struktury. Druhá část siplomové práce se zabývá kapitálovou strukturou podniku Česká Zbrojovka a.s.