Role neziskových organizací v lokálním a regionálním rozvoji - Jaceňková, Veronika; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Jetmar, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
V mé diplomové práci se věnuji neziskovému sektoru, který se nejen v ČR, ale i v dalších zemích EU, stává stále významnějším partnerem veřejné správy v realizaci rozvojových aktivit na lokální a regionální úrovni. Práce analyzuje současnou strukturu neziskového sektoru v ČR, představuje typologii i způsoby financování neziskových organizací. Specificky se zaměřuje na finanční zdroje, které neziskový sektor získává jak prostřednictvím veřejné správy, tak i soukromých subjektů. Jedním ze zdrojů neziskových organizací, kterým se blíže zabývám, je fundraising, který hraje významnou roli jako volný finanční prostředek pro zabezpečení některých veřejných služeb a realizaci rozvojových opatření na úrovni obcí, měst a regionů. Na konkrétním případu představuji proces zavádění fundraisingu v obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni. Analyzuji úspěšnost této aktivity a představuji možné návrhy na vylepšení přístupu k jednotlivým dárcům.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; neziskové organizace; veřejná správa; fundraising; diplomové práce; nonprofit organizations; public administration; fund raising; master's theses