Stanovení hodnoty firmy Continental Teves Czech Republic, s. r. o. - Holý, Pavel; Kopalová, Helena; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
V životě podniku nastává mnoho okamžiků, kdy z nejrůznějších důvodů potřebujeme zjistit jeho hodnotu. Postupovat lze podle několika metod. V této diplomové práci se nejprve teoreticky zabývám postupem valuace firmy a vybranými metodami stanovení hodnoty. Popsaný teoretický aparát následně aplikuji v praktické části této práce, kde podle vybraných metod, jejichž použití se na základě provedené situační a finanční analýzy ukázalo být nejvhodnější, stanovuji ke dni 16. prosince 2009 hodnotu firmy Continental Teves Czech Republic, s.r.o. Zvolená metoda musí vždy korespondovat s cílem ohodnocení. V mém případě je cílem stanovení hodnoty vlastního kapitálu podniku. Pro tento účel byla zvolena výnosová metoda diskontovaných volných peněžních toků do equity. Aby bylo možné porovnat vhodnost užité výnosové metody, je firma ohodnocena také podle účetní hodnoty. Výsledkem mé práce je jednak vlastní ohodnocení firmy, ale také určení výhod a nedostatků obou metod ohodnocení a určení, v jakých případech je vhodné tu kterou použít.
Vedoucí práce: Helena Doláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses