Svobodný software a jeho možnosti při výuce na FM VŠE - Kolář, Petr; Pokorný, Pavel, 1952-; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2006)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi použití svobodného softwaru (a s ním velmi úzce souvisejícího open source) v akademickém prostředí. Nejprve vysvětluje samotný termín a principy. Lehce se dotýká faktoru motivace, který tento specifický model vývoje softwaru provází a dává také přehled o subjektech, které se v něm angažují. Poté se zaměřuje na hlavní právní aspekty, včetně typů licencí. Nechybí ani souhrn kladů a záporů. Hlavní částí je konkrétní nabídka a charakteristika programů rozdělených do skupin dle zaměření. Na konci práce seznamuje s příklady využívání v praxi.
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: licence; software; otevřený software; management [obor bakal. práce]; open source; bakalářské práce; licenses; software; open source software; bachelor's theses